e-commerce solution 0317 800 248

Articole Blog

Instrucţiuni de utilizare al modulul de integrare în timp real cu Fan Courier

15 Aprilie 2015
Modulul de integrare cu Fan Courier este gata! Platforma Seliton integrează serviciile de expediție ale Fan Courier, starea livrărilor putând fi...

Noua functionalitate SEO exclusiva in platforma Seliton 10: formatul de imagine WebP pentru produs

Dată: 16 Iunie 2020

Stimati clienti,

 

Platforma Seliton este incantata sa va prezinte o noua functionalitate exclusiva -  formatul de imagine WebP, pentru toata imaginile de produs. Aceasta noua functionalitate este de maxima importanta pentru optimizarea SEO a magazinul dvs. De ce?

 

Deoarece acest format este inventat chiar de catre Google si este prezentat ca factorul #1 in instrumentul Google Page Speed.

Ce еste WebP?

 

Formatul de imagine WebP a fost dezvoltat de catre On2 Technologies in urma cu mai bine de un deceniu. Pe 19 februarie 2010, Google a achizitionat On2 Technologies si a lansat WebP in luna septembrie a aceluiasi an. Din 2019 formatul este suportat de ultimele versiuni ale browserelor populare precum Google Chrome, Firefox, Edge si Opera, iar unele programe de editare grafica (precum Photoshop si Gimp) ofera posibilitatea de salvare in acest format. 

Deoarece 60% -65% din informatia majoritatii paginilor web este reprezentata de imagini,  Google luсreaza la crearea unui format care stocheaza imagini comprimate de inalta calitate, fara a se pierde din rezolutie. WebP еste cel mai avansat si cel mai sigur format dintre toate formatele moderne si de aceea motorul de cautare il promoveaza.

 

Statistici despre utilizarea WebP

 

Fapt interesant 1: 3 site-uri care folosesc WebP sunt  Google   Facebook   eBay  . 

Fapt interesant 2: Din cunostintele noastre, in internetul romanesc doar  OLX   Okazii   AboutYou.ro  utilizeaza acest format inovativ pentru imagini.

 

Din 2019, motorul de cautare a anuntat ca a implementat WebP in mai multe site-uri, incluzand popularul serviciu de email gratuit  Gmail  care recunoaste acest format. Pentru moment, conform informatiilor din februarie 2020, doar  0,2% dintre site-urile la nivel mondial  utilizeaza acest format. Tendinta de utilizare a aparut recent, dar exista o crestere semnificativa si va accelera brusc mai ales ca Google Page Speed recomanda in mod agresiv WebP ca factorul #1. Dupa actualizarile recente, motorul de cautare a impus cu siguranta noul format ca unul dintre criteriile obligatorii in optimizarea SEO.

 

Bine ati venit in lumea inovatiei cu SELITON! Fii parte a elitei web de 0,2% din intreaga lume!

 

Platforma SELITON va ofera o functionalitate inovatoare chiar de la inceput - magazinele Seliton vor avea un avantaj tehnic nu numai asupra site-urilor si magazinelor din Romania cat si asupra celor la nivel regional si global.

WebP  a inceput sa-si creeze un nume ca un factor important pentru optimizarea SEO, dupa ce Google a actualizat instrumentul Google Page Speed in urma cu cateva luni si a inceput sa prezinte formatul inovativ WebP (si formate similare moderne ca JPEG 2000 sau JPEG XR) ca prima cerinta/recomandare. Aceasta face parte din strategia Google de indexare pentru dispozitivele mobile, care considera ca noile formate foto cu o compresie drastic mai buna sunt un factor extrem de important.

Acum, unul dintre cele mai bune moduri de a "multumi" motorul de cautare este sa adaugati formaul recomandat pentru imagini WebP in magazinul dvs.

Profitati de acest lucru chiar acum inainte „sa se trezeasca” competitia !

 

Combinam Noul si Vechiul

 

In graficul de mai jos, puteti observa ca site-urile importante din intreaga lume folosesc formatele de imagine PNG si JPEG. Deoarece nu toate browserele accepta inca acest nou format, magazinele Seliton cu format WebP funcționează pe un principiu „intuitiv”: daca browserul accepta WebP, atunci magazinul Seliton il va afisa, in caz contrar, iar daca browserul este mai vechi, atunci Seliton va afisa imaginea clasica in format PNG sau JPEG. Setarea este automatizata si nu necesita modificari sau setari suplimentare din partea proprietarului magazinului online.

 

 

 

Noua dezvoltare face, în mod evident, din Seliton una dintre cele mai avansate platforme de vanzare online nu numai din Romania, ci si din toata lumea.

 

Bine ați venit în lumea inovației! Obțineți WEBP acum! Faceti parte din cei 0,2% din elita web din lume!!

 

* * * INSTALARE * * *

 

Daca doriti ca noua dezvoltare WEBP sa fie instalata in magazinul dvs. Seliton

 

Daca aveti intrebari sau aveti nevoie de mai multe informatii, va rugam sa sunati la 0317 800 248 sau sa trimiteti un e-mail la sales@seliton.ro

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Cu urari pentru mai multe vanzari online,

Еchipa Seliton (Summer Cart)

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum