Modulul pentru produse alternative

Cu noul modul, dezvoltat special pentru tine de experții Seliton, vei înregistra vânzări maxime oferindu-le clienților tăi produsele perfecte care se potrivesc cel mai bine preferințelor lor personale.

Solicită ofertă
Modulul pentru produse alternative

Produse alternative (și mai multe produse conexe)

Clienții vizitează o pagină de produs specifică în magazinul tău online atunci când produsul vizualizat este similar cu caracteristicile pe care le caută. Cu toate acestea, aceasta nu este o garanție suficientă pentru o comandă, deoarece clienții încep adesea căutarea cu un întreg arsenal de cerințe, gusturi și criterii. Când produsul vizualizat nu le îndeplinește 100% așteptările, există două variante:

1. Clientul încetează imediat căutarea și părăsește magazinul tău;
2. Clientul continuă căutarea până găsește produsul pe care dorește să-l comande.

Adevărul este că, chiar dacă vizitatorul rămâne în magazinul tău, există o mare probabilitate să se plictisească de căutarea îndelungată și de navigarea prin diferite categorii de produse și să recurgă din nou la prima variantă – părăsirea site-ului fără a plasa o comandă.

Aici intervine rolul special al modulului pentru produse alternative. Acesta îți oferă posibilitatea de a simplifica procesul de căutare a produsului perfect, înainte ca clientul să părăsească magazinul tău și să se îndrepte către site-urile concurenților.

Acum vei oferi fiecărui client o selecție specială de produse alternative pe fiecare pagină de produs din magazinul tău. Astfel, menții vizitatorul pe aceeași pagină și îi arăți articole suplimentare care sunt similare cu produsul vizualizat, dar și suficient de diferite pentru a îndeplini mai multe criterii. Toate acestea, fără ca clientul să fie nevoit să părăsească pagina produsului pe care îl examinează în acel moment.

Scopul afișării produselor alternative este de a ajuta clientul să găsească cel mai potrivit produs pentru el, astfel încât să nu aibă impresia că face un compromis - o senzație care, de obicei, se termină cu refuzul comenzii și părăsirea site-ului. Când clientul nu este pe deplin mulțumit de un anumit produs, nu putem ști cu certitudine motivul. Ceea ce putem face este să îi oferim alte produse similare, pentru a câștiga un avantaj și a crește șansa unei comenzi.

Puterea dovedită a produselor alternative

Știai că 70% din pagina principală a Amazon este ocupată de secțiuni cu produse recomandate („Ce vizualizează clienții acum”, „Cele mai vândute produse”, „Produse cu cele mai bune recenzii”, „Cele mai noi produse” etc.)? Acest lucru nu este întâmplător. Comercianții online de top știu că este mult mai profitabil să ofere alternative personalizate clientului, decât să aștepte ca acesta să își investească timpul în căutări interminabile și în explorarea unui număr mare de produse din diverse categorii și subcategorii. Îmbunătățirea sistemului de recomandare a produselor este prioritatea numărul unu pentru liderii mondiali în comerțul electronic. Motivul este clar: cu cât clienții simt ușurință în procesul de căutare, cu atât este mai mare șansa ca ei să plaseze comanda în magazinul tău online, și nu în cel al concurenței. Acest lucru este evidențiat într-o analiză a platformei internaționale de marketing Beeketing, care se concentrează pe creșterea profitabilității în comerțul online.

Sfatul Seliton: Utilizează modulul pentru produse alternative în combinație cu modulul pentru produse subordonate pentru rezultate și mai rapide și sigure! Modulul pentru produse alternative ajută clientul să găsească produsul perfect. Odată ce acest lucru se întâmplă, modulul pentru produse subordonate va completa comanda cu accesorii și alte articole potrivite. Acest lucru va crește valoarea coșului și profitul tău va crește!

Soluţia de comerţ electronic Seliton